Met de trein naar

Met de trein naar Antwerpen

  • Reizen met de trein naar Antwerpen

    De Belgische stad Antwerpen bruist en het zijn vooral de studenten die hier een handje aan meehelpen. De havenstad, die ook wel modestad wordt genoemd, heeft enkele culturele bezienswaardigheden, maar vooral de uitgaansgelegenheden, terrasjes en winkels maken de stad erg boeiend. De treinverbinding naar Antwerpen werkt ook nog eens mee om relatief snel in Antwerpen te komen.

    Sinds de jaren ’90 wordt de havenstad Antwerpen dankzij succesvolle studenten van de Modeacademie ook een modestad genoemd. En dat zie je terug. Liefhebbers van winkelen hoeven zich geen moment te vervelen in de straten en op de pleinen van Antwerpen. Zo heb je de Meir, één van de grootste winkelstraten van België, waar je met name internationale winkels vindt. Maar ook de vele andere straten doen niet veel onder voor de Meir. Al met al is er genoeg winkelplezier te beleven in Antwerpen.

    Antwerpen is derhalve een stad waar cultuur een grote rol speelt. Met de musea, religieuze kerken en authentieke pleinen maakt Antwerpen dit meer dan waar. Het is ook niet voor niets dat jaarlijks vele cultuurliefhebbers op Antwerpen afstevenen dankzij de unieke sfeer die er hangt.

    In Antwerpen ben je met de trein binnen no-time. Met de hogesnelheidstrein Thalys, die vertrekt uit Amsterdam, bedraagt de reistijd slechts één uur en twaalf minuten. Bij aankomst kom je terug in het hartje van Antwerpen, zodat je meteen de winkelstraten kunt betreden om aldaar een kledingstuk aan de haak te slaan. De sneltrein van Thalys, die voorzien is van comfortabele zitplaatsen, maakt een tussenstop bij Schiphol en in Rotterdam.