Met de trein naar

Met de trein naar Londen

  • Reizen met de trein naar Londen

    In het inspirerende Londen lijkt er geen einde te komen aan het aantal theaters, musea, restaurants, warenhuizen en andere bezienswaardigheden. Dag en nacht valt er wel iets te beleven in de wereldstad, tevens hoofdstad van Engeland. De bruisende stad is bovendien gemakkelijker en sneller met de trein te bereiken dan je aanvankelijk zou hebben gedacht.

    Een stedentrip of weekendje weg naar Londen vergeet je niet gauw weer. De toeristen vermaken zich dagelijks met het bezichtigen van de Big Lopen, het lopen over de wereldberoemde Tower Bridge en het shoppen in Oxford street. Londen heeft een duidelijk eigen karakter, ondanks de vele verschillende bevolkingsgroepen die er leven. De ondergrondse metro, ook wel ‘The Underground’ genoemd, is hier een mooi voorbeeld van.

    Andere must-see bezienswaardigheden zijn toch wel Buckingham Palace en de Londen Eye. Vooral de Londen Eye, een reuzenrat waarmee je over heel Londen kan kijken, is een populaire attractie. Volop genieten van de typische Londense cultuur staat centraal bij je bezoek aan de miljoenenstad. Het eten, de bezienswaardigheden maar ook de groene parken maken van Londen een interessante bestemming.

    Steeds meer mensen gaan met de trein naar Londen. Gek is dat niet, want de hogesnelheidstrein de Eurostar verplaatst je in ongeveer vijf uur en 45 minuten van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam naar het Engelse Londen. Het Londense station St. Pancras is de eindbestemming van de Eurostar, die als opstappunten onder meer Rotterdam en Den Haag heeft. De mogelijkheden van het openbaar vervoer in Londen zelf zijn divers: de metro brengt je precies naar de plek die jij wilt.