Met de trein naar

Met de trein naar België

  • Reizen met de trein naar België

    België, het land met meer dan 400 verschillende biermerken, is voor ons als Nederlanders naast de deur. De Belgen hebben met de steden Brussel en Antwerpen twee plekken die gemakkelijk zijn te bereiken met de trein. Niet al te ver van huis gaan en toch een vakantiegevoel hebben kun je dus perfect combineren door naar België te gaan.

    België bestaat uit twee delen: het Nederlandstalige deel Vlaanderen en het Franstalige deel Wallonië. Onder Nederlanders is vooral Vlaanderen populair. De drukte in de steden Brussel en Antwerpen is daarvoor typerend. In de Belgische hoofdstad Brussel is het Manneken Pis een waar lokaas, in Antwerpen doen de winkelstraten het goed onder de toeristen.

    Wie meer van natuur en avontuur houdt, zal zich meer thuis voelen in Wallonië. Onder andere in de Ardennen zijn veel wandel- en fietsgebieden. Rotsbeklimmingen, afdalen, kajakken en in de winter langlaufen zijn in het Franstalige gedeelte de normaalste zaken van de wereld om toeristen te trekken.

    Als je de trein naar België neemt, zul je verbaasd zijn over hoe snel je alweer over bent. Zo word je met de hogesnelheidstrein van Thalys vanuit Amsterdam met 1 uur en 58 minuten afgezet in het centrum van Brussel. Met diezelfde trein kun je ook reizen naar Brugge, Gent en Oostende. Verder is er nog de Eurostar, ook een hogesnelheidstrein, die bijvoorbeeld van Brussel naar Londen gaat. Ook het treinverkeer in België zelf is dusdanig ingericht dat van stad naar stad reizen geen problemen oplevert: de verbindingen zijn goed.