Met de trein naar

Met de trein naar Italië

  • Reizen met de trein naar Italië

    Er is in Italië meer dan te doen dan een heerlijke pizza of ijsco te eten. Het zuidelijk gelegen land wordt naast de beroemde Italiaanse pizza’s gedomineerd door populaire stranden, restaurants, musea en modewinkels. Dankzij steden als Milaan, Rome en Turijn is het Nederlandse spreekwoord ‘voor elk wat wils’ in Italië behoorlijk van toepassing. Een ritje met de trein naar Italië is ook zeker de moeite waard.

    Milaan is voor veel shopliefhebbers een waar paradijs. De binnenstad van Milaan wordt bezocht door veel toeristen. Alle grote winkelketens zijn aanwezig en net als in de rest van Italië heb je ook hier de gelegenheid om heerlijk te genieten van het lekkerste ijs en de smakelijkste pizza’s. De hoofdstad van Italië is Rome en dat is een stad waar cultuur heerst. Het voormalig centrum van het Romeinse Rijk is momenteel de thuisbasis van de paus. Musea en monumenten zijn er genoeg.

    Wie liever het binnenland verruilt voor heerlijke stranden, is in Italië ook prima op zijn plek. Naast de stranden is ook het Gardameer een populaire bestemming, evenals de Alpen. Al met al doet de natuur in Italië weinig onder voor de grote Italiaanse steden.

    Met de trein naar Italië afreizen is iets wat steeds meer Nederlandse toeristen doen. Ze voorkomen daarmee in lange autofiles te staan en bovendien beschikken zij met treinvervoerbedrijven als ICE over een fijne zitplaats tegen een marktconforme prijs. De faciliteiten aan boord, zoals een catering, zijn dik in orde en doordat de hogesnelheidstrein ICE al snel een snelheid heeft bereik van 300 km/u wordt de reistijd met de jaren steeds verder teruggedrongen.