Met de trein naar

Met de trein naar Keulen

  • Reizen met de trein naar Keulen

    Keulen is natuurlijk de stad van de gotische kathedraal de Dom, maar dat niet alleen. Wie van winkelen houdt, graag naar authentieke eetcafés gaat en gezellige clubs bezoekt, kan zich goed vermaken in Keulen, de stad waar je binnen drie uur met de trein bent.

    Keulen heeft een hele historie achter zich. In 1248 werd begonnen met de bouw van de gotische kathedraal de Dom, waarna het 632 jaar zou duren voordat de 157 meter hoge torens geheel klaar was voor gebruik. Maar al meer dan 2000 jaar geleden zette Keulen zich dankzij veel kerkelijke en politieke invloed stevig op de Duitse landkaart. Daardoor is er aan cultuur geen gebrek in Keulen.

    Er is echter meer wat Keulen zo leuk maakt om te bezoeken. De winkelpromenades zijn erg in trek, de terrasjes zitten zomers bomvol en het ene stamcafé is nog gezelliger dan de andere. Als je bovenop de toren van de Dom staat, heb je hier een geweldig uitzicht over, als ook over de rest van Keulen.

    Geen zin in een lange, vermoeiende reis? Vanuit Amsterdam vertrekt er zeven keer per dag een hogesnelheidstrein van InterCityExpress, afgekort ICE, naar Keulen. De reistijd bedraagt slechts twee uur en 38 minuten. Een ticket is zo geserveerd en de prijs valt mee. Ook andere treinvervoerbedrijven als Thalys en CityNightLine kunnen je naar Keulen brengen, dus je hebt ook nog keuze ook.