Met de trein naar

Met de trein naar Parijs

  • Reizen met de trein naar Parijs

    Wie het over een romantische stad heeft, doelt beslist op Parijs. De Franse hoofdstad heeft onder de toeristen met uithangborden als de Eiffeltoren, het Louvre museum en de Notre Dame al menig hart weten te veroveren. Tegenwoordig ben je met de hogesnelheidstrein dankzij verbeteringen van de verbinding nog sneller in Parijs. Dus waar wacht je nog op?

    Betoverend mooi, zo omschrijven maar al te veel toeristen de stad Parijs. De stad van de romantiek heeft al veel liefdesstelletjes voorzien van onvergetelijke dagen en nachten. Je kan stellen dat de Eiffeltoren hier op z’n minst een steentje aan bij heeft gedragen. Het wereldwijde symbool van Parijs is de meest bezochte bezienswaardigheid van de wereldstad.

    Sinds 4 april 2009 zijn alle Franse nationale musea en monumenten gratis toegankelijk voor bezoekers onder de 25 jaar. Veel toeristen springen hierop in en wagen een bezoek aan het Louvre museum en het Musée d’Orsay. Er is echter nog veel meer te doen in Parijs, zoals heerlijk eten, uitgaan en van de natuur genieten. Verder is er buiten Parijs een groot pretpark. En niet zomaar een. Je kunt namelijk ook met de trein naar Disneyland Parijs.

    Wat veel mensen niet weten, is dat voorheen de reis van Amsterdam naar Parijs met de trein ruim vier uur duurde. Tegenwoordig zit je met de hogesnelheidstrein van Thalys ‘slechts’ drie uur en achttien minuten in een zeer comfortabele trein met de nodige faciliteiten. Thalys streeft ernaar de reistijd nog verder terug te brengen en de faciliteiten structureel te verbeteren. Momenteel vertrekt de trein nog acht keer per dag vanuit Amsterdam met tussenstops bij Schiphol en in Rotterdam; binnenkort wordt de frequentie verhoogd naar tien keer dag.