Met de trein naar

Met de trein naar Frankrijk

  • Reizen met de trein naar Frankrijk

    Frankrijk staat bekend als een populaire vakantiestemming waarbij culturele en culinaire gelegenheden samenkomen. Onder het genot van een hapje en drankje geniet je in Frankrijk in negen van de tien gevallen van een geweldig uitzicht. En elke stad heeft gegarandeerd iets unieks: Parijs staat bijvoorbeeld voor romantiek. Liever niet in de file staan? Neem de trein naar Frankrijk.

    Literatuur, architectuur, muziek, film en toneel zijn begrippen die Fransen bekend in de oren klinken. Sterker nog, de Franse cultuur wordt er door geïmponeerd. Ook de mogelijkheden om een hapje en dranken te nuttigen in de Europese stad is voor veel toeristen als slagroom op de taart. De restaurants en cafés serveren doorgaans enkel hoogstaande maaltijden waar je gerust ‘u’ tegen mag zeggen.

    Frankrijk heeft veel unieke grote steden en elke stad heeft weer iets speciaals. Parijs is met de Eiffeltoren één van de meest romantische plaatsen ter aarde, terwijl Marseille een gerenommeerde havenstad is. In Cannes vindt jaarlijks het filmfestival plaats, daar waar Lyon zich kenmerkt door de architectuur die er is. Daarnaast zijn er in Frankrijk ook genoeg plekken waar de natuur de overhand heeft. De bergen, natuurgebieden en stranden lijken op een magneet, want ze trekken veel bezoekers.

    Dat alles maakt dat er jaarlijks files vol staan richting Frankrijk met Nederlanders. Wat is er dan lekkerder om ontspannen de trein te nemen? Bovendien bedraagt de reistijd naar Parijs met de hogesnelheidstrein Thalys maar drie uur en acht minuten. De trein, die je gegarandeerd een fijne zitplek aanbiedt tegen een betaalbare prijs, vertrekt acht keer per dag vanuit Amsterdam.