Met de trein naar

Met de trein naar Berlijn

  • Reizen met de trein naar Berlijn

    Berlijn mag zich gerust tot het rijtje ‘wereldsteden van formaat’ scharen. De bekende winkelstraten, musea en andere hoogwaardige bezienswaardigheden maken de hoofdstad van Duitsland meer dan compleet. Berlijn is daardoor een plek waar veel toeristen op af komen. Ook met de trein.

    Wie zich in het centrum van Berlijn bevindt, zal ongetwijfeld alleen maar bevestigen hoe boeiend de Duitse hoofdstad is. De stad kent een bewogen geschiedenis en dat heeft gezorgd voor veel culturele activiteiten, waaronder het zogenaamde Museum Haus am Checkpoint Charlie. Net als daar, staat ook bij de Brandenburger Tor, de laatst overbleven stadspoort van Berlijn, de tweede wereldoorlog centraal.

    Een trip naar Berlijn staat voor veel bezoekers gelijk aan een bezoek aan het overgebleven deel van de Berlijnse muur. Vooral de East Side Gallery is populair. Het 1200 meter lange deel is door 118 kunstenaars uit de hele wereld met graffiti en schilderingen bewerkt. Ook het parlementsgebouw, in Duitsland ‘Reichstag’ genoemd, is een bezienswaardigheid in Berlijn die veel bezoekers trekt.

    De voorzieningen om met de trein naar Berlijn af te reizen mogen niet onderschat worden. Dankzij treinvervoerbedrijven als ICE, Thalys en CityNightLine beschik je tegen een betaalbare prijs over een comfortabele stoel. Een bijkomend voordeel is dat de afstand naar Berlijn relatief gezien snel te overbruggen is, waardoor je snel op de plaats van bestemming bent.