Met de trein naar

Met de trein naar Duitsland

  • Reizen met de trein naar Duitsland

    Een trip naar het buitenland maken, maar tegelijkertijd graag dichtbij huis blijven? Een bezoek aan Duitsland is dan zeker het overwegen waard. Onze oosterburen hebben met hun bruisende steden namelijk het nodige te bieden. Ook het culturele aanbod evenals de mooie natuur liegen er niet om. En daarbij: met de trein ben je er zo.

    Duitsland wordt door toeristen veelal als ‘verrassend’ en ‘betaalbaar’ bestempeld. En terecht. Met steden als Berlijn, München, Hamburg, Keulen en Düsseldorf hoef je je in Duitsland geen seconde te vervelen. In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn toeristische attracties als het parlementsgebouw en de Brandenburger Tor al vele jaren ware trekpleisters. Maar ook in andere steden is er geen gebrek aan cultureel aanbod: musea en theaters zijn er in overvloed. De prijzen die onze oosterburen rekenen zijn te vergelijken met de prijzen die we in Nederland kennen.

    Verkies je liever schitterende natuurgebieden boven drukke steden? Ook dan is een treinreis naar Duitsland geen verkeerde keuze. Duitsland heeft tal van mooie laagvlakten, uitgestrekte middelgebergten en hoge bergen zoals de Alpen. Ook de weidse stranden langs de kust vinden natuurliefhebbers doorgaans betoverend mooi.

    Duitsland is voor Nederlanders gemakkelijk te bereiken met de trein. De treinvervoerbedrijven ICE, Thalys en CityNightLine brengen je precies naar de regio die jij wilt. Omdat Duitsland relatief dichtbij is, zal het tarief van je prijskaartje meevallen. Ook binnen Duitsland zelf zijn de mogelijkheden om van stad naar stad te reizen met de trein erg goed. Je zitplaats is gegarandeerd comfortabel en de vervoerbedrijven hanteren marktconforme prijzen.