Met de trein naar

Met de trein naar Brussel

  • Reizen met de trein naar Brussel

    Eindelijk de wereldberoemde Manneken Pis van dichtbij zien? Als je Brussel bezoekt, kom je hem ongetwijfeld tegen. Er zijn nog meer redenen om een stedentrip met de trein naar de hoofdstad van België te wagen. Neem de vele culturele uitjes en prachtige winkelstraten als voorbeeld en het kan niet anders dat menig liefhebber van stedentrips zich een keer naar Brussel wil begeven.

    Als je door de straten van Brussel loopt, wijst alles erop dat de Belgische stad een rijk cultureel verleden achter de rug heeft. De Grote Markt, het stadhuis, de Koninklijke muntschouwburg en de vele historische kerken maken van Brussel zonder twijfel een stad waar cultuur snuiven voor veel toeristen op één staat. Winkelen is ook iets wat toeristen graag doen in Brussel. Met name de bekende winkelstraten de Nieuwstraat en de Louizalaan zijn daar ideaal voor.

    Verder mag het Manneken Pis, jaarlijks goed voor vele toeristen, bepaald niet vergeten worden. Dit is een standbeeld van een plassend jongetje. Normaliter plast hij water, maar bij speciale gelegenheden wijn of bier. Ook het Atonium trekt veel bekijks. Dit monument stelt een ijzerkristal dat 150 miljard keer is vergroot voor. Je kan met liften omhoog en omlaag door het hele monument heen.

    Brussel is gemakkelijk per trein af te reizen. Als je in Amsterdam vertrekt met de hogesnelheidstrein van Thalys, ben je één uur en 58 minuten later in het hartje van Brussel gearriveerd. Je kunt ook besluiten om met de hogesnelheidstrein van de Eurostar te gaan. Deze stopt in Brussel-Zuid.