Met de trein naar

Met de trein naar Engeland

  • Reizen met de trein naar Engeland

    Engeland is net even anders. Er wordt in plaats van rechts links op de weg gereden, de pond wordt nog altijd stevig gehanteerd en er is een tijdsverschil met Nederland. Er zijn nog meer punten die Engeland bijzonder maken, zoals het eten, het bier zonder schuim en andere gewoontes. Engeland, één van de landen van het Verenigd Koninkrijk, is met de trein gemakkelijk en snel te bereiken via de Kanaaltunnel.

    De mogelijkheden om je op vakantie in Engeland te vermaken zijn simpelweg niet meer op één hand te tellen. De ene grote stad wisselt zich met de andere af, maar hoe je het ook went of keert: de rare Engelse gewoontes maken heel Engeland speciaal. De miljoenenstad Londen is met de Big Ben, de Tower Bridge en vele andere attracties het voornaamste boegbeeld van Engeland.

    Wanneer je om cultuur snuiven geeft, ben je voor een stedentrip of een weekendje weg prima op je plaats in Engeland. Het land heeft een hele historie achter zich en dat is terug te zien in het hedendaagse leven. Kathedralen, ruïnes, kastelen en musea worden dagelijks overladen met toeristen. In Engeland zijn ze gastvrij, dus ook jij bent welkom.

    De weg naar Engeland is wellicht korter dan je denkt. Via Brussel ga je naar Frankrijk en daar maak je de bekende oversteek in slechts 21 minuten. De faciliteiten van de trein de Eurostar zijn goed en de prijzen zijn betaalbaar te noemen. De Eurostar, kan al gauw een snelheid bereiken van liefst 300 km/u, zodat je binnen zes uur in bijvoorbeeld Londen kunt zijn.