Met de trein naar

Met de CityNightLine naar

  • Reizen met de trein naar CityNightLine

    Reizen terwijl je slaapt? Met de Zwitserse spoorwegmaatschappij CityNightLine is het mogelijk. De luxe hogesnelheidstrein staat bekend om de mogelijkheden die ze biedt om te overnachten en de volgende dag wakker te worden in bijvoorbeeld de Alpen. Op sommige trajecten zet de nachttrein zelfs dubbeldeksslaaprijtuigen in.

    De hogesnelheidsdiensten van CityNightLine brengen je vanuit Amsterdam naar wereldsteden als Praag, Kopenhagen en Moskou, terwijl je ondertussen rustig een dutje kan doen. De trein is zo ingericht dat passagiers vooral niet wakker hoeven te blijven. Naast gewone stoelen, beschikt de CityNightLine ook over slaapstoelen, ligrijtuigen en slaaprijtuigen.

    De slaaprijtuigen zijn cabines, die ook wel compartimenten worden genoemd, waar plek is voor 1 á 4 personen. Er zijn bedden, zitgelegenheden en een wastafel met koud en warm water. Op de gang vind je douches en wc’s. De CityNightLine is daarmee een zeer luxe trein en ideaal om een verre reisafstand mee te overbruggen, hoewel je het met de CityNightLine ook gerust dichterbij kunt zoeken. De hogesnelheidstrein komt namelijk ook langs München, Basel en Zürich.

    Logischerwijs hanteert de CityNightLine voor de verschillende cabines verschillende tarieven. Om zeker te zijn van je ticket, doe je er verstandig aan om van te voren een ticket te reserveren. Hoe eerder je jouw ticket reserveert, hoe goedkoper je uit bent. Daarbij heb je de mogelijkheid om verschillende soorten tickets te halen. Zo kun je een flexibel kaartje kopen, maar ook een minder flexibel kaartje. Minder flexibele kaartjes kun je moeilijker omruilen of annuleren.