Met de trein naar

Met de trein naar Düsseldorf

  • Reizen met de trein naar Düsseldorf

    Düsseldorf heeft de ideale mix tussen culturele bezienswaardigheden en moderne hoogbouw. Kastelen en historische kerken zijn er in overvloed, maar sinds de tweede wereldoorlog worden die afgewisseld met hypermoderne gebouwen en winkelstraten. Kijkje nemen? Pak de trein en ontdek Düsseldorf.

    De eeuwenoude Duitse stad Düsseldorf telt veel theaters, musea, kastelen, historische kerken en andere historische bouwwerken. Maar omdat in de tweede wereldoorlog door bombardementen slechts de helft van alle gebouwen overeind bleef staan, zijn er veel nieuwe gebouwen zoals hoge wolkenkrabbers bijgekomen. Het mooie aan Düsseldorf is, is dat de stad relatief kleinschalig is. De bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar verwijderd.

    Daarnaast maken de vele terrasjes en cafés Düsseldorf aantrekkelijk voor veel toeristen. Vooral shopliefhebbers hebben aan het einde van de dag wel een terrasje verdiend. Düsseldorf, één van de rijkste steden van Duitsland, heeft namelijk de wereldberoemde winkelstraat de Königsalle en shopliefhebbers kijken er hun ogen uit.

    Düsseldorf is met het treinvervoerbedrijf InterCityExpress goed en daarbij betaalbaar te bereiken. Als je van te voren een ticket reserveert, weet je zeker dat je één van de goedkoopste tickets hebt en over een comfortabele plek beschikt. Ook als je naar het vliegveld van Düsseldorf gaat om vervolgens op het vliegtuig te stappen, is op de trein stappen een verstandige keuze gezien de geringe kosten en de reistijd van maar twee uur en twaalf minuten. De hogesnelheidstrein van InterCityExpress vertrekt zeven keer per dag vanuit Amsterdam.