Met de trein naar

Met de Eurostar

  • Reizen met de trein naar Eurostar

    De Eurostar, eigendom van de Eurostar Group, is de hogesnelheidstrein die Brussel met Londen verbindt. De hogesnelheidsdienst loopt al sinds 1994 via de Kanaaltunnel onder Het Kanaal door. De welbekende oversteek naar Engeland duurt slechts 21 minuten. De trein is daarmee is ideaal om naar Engeland te reizen.

    Net als de meeste andere hogesnelheidstreinen, bereikt ook de Eurostar met gemak een snelheid van 300 km/u. De faciliteiten van de trein zijn prima in orde. Zo kun je er optimaal genieten van een hapje en een drankje. De treintoestellen van de Eurostar, die lijken op de bekende TGV-toestellen, zijn gebouwd door Alstom.

    De Eurostar rijdt minstens acht keer dag van Brussel-Zuid naar Londen. De hogesnelheidstrein heeft ook een dienst van Amsterdam naar Brussel, waarbij Schiphol, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal tussenstations zijn. Van Amsterdam naar Londen reizen met de Eurostar reizen is dus allesbehalve een gek idee. Vanuit Brussel kun je naast Londen, ook Lille, Parijs of Ebbsfleet als eindbestemming nemen.

    Bij de Eurostar hanteren ze drie verschillende tickets: de ‘low-fixed’-tickets, de ‘mid-flex’-tickets en de ‘high-flex’-tickets. Hoe flexibeler je ticket, hoe meer je er meer kunt. Een ‘high-flex’-ticket is zowel om te ruilen als te annuleren, maar dan betaal je dan ook naar. Voor de mensen die niet te veel willen uitgeven voor een kaartje maar wel in de eersteklas willen zitten, kan een 1e klasse ‘low-fixed’-ticket ‘gewoon’ uitkomst bieden. Ook met die ticket kun je in de eerste klas plaatsnemen.