Met de trein naar

Met de trein naar Frankfurt

  • Reizen met de trein naar Frankfurt

    Frankfurt, de vijfde stad van Duitsland, is gelegen aan de oevers van de Main en om die reden een aantrekkelijke vakantiebestemming voor toeristen. De cultuur is eveneens een lokaas, net als de economie die er heerst. Zo zijn de Deutsche Bundesbank en de Duitse beurs in Frankfurt gevestigd. Dat betekent tegelijkertijd dat de stad goed toegankelijk moet zijn. En dat is met de trein in ieder geval wel zo.

    Het stadsbeeld van Frankfurt is dankzij de hoge wolkenkrabbers die er zijn wereldberoemd. De Duitse stad wordt ook wel als centrum van financiën en beurzen gezien en gek is dat dus allesbehalve. Zo zijn er zo’n veertig beurzen en tentoonstellingen die elk jaar maar weer hun opwachting maken.

    Wel vergeten sommige mensen dat Frankfurt ook op cultureel gebied nog het nodige heeft te bieden. Frankfurt was ook in de middeleeuwen een bekend centrum. Aan kastelen, ruïnes, musea en theaters dus geen gebrek. Behalve de skyline imponeert Frankfurt dus ook door de streek waarin ze ligt. Een streek waarin onder meer typische Duitse appelwijn wordt geserveerd.

    Om snel in Frankfurt aan te komen, doe je er niet onverstandig aan om op de trein te stappen. Vanuit Amsterdam vertrekt er zeven keer per dag de hogesnelheidstrein InterCityExpress. De reistijd bedraagt ongeveer drie uur en drie kwartier. Frankfurt zelf heeft een uitgebreid netwerk van streekvervoer, zodat je je goed kunt verplaatsen. Er rijden treinen, metro’s en bussen. Reizen in Frankfurt doe je dus zowel boven- als ondergronds.