Met de trein naar

Met de trein naar Hamburg

  • Reizen met de trein naar Hamburg

    Hamburg is een metropool in Duitsland en niet zomaar eentje: het is de belangrijkste havenstad uit het land. De Hanzestad ligt aan de rivier de Elbe en omdat de meeste historische gebouwen uit het centrum van Hamburg met bommen zijn verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, kan Hamburg zich tegenwoordig een moderne stad noemen.

    Hamburg, havenstad der havensteden, heeft als symbool de Sint-Michaelskerk. Deze kerk is gebouwd in de achttiende eeuw en sinds de laatste tientallen jaren een trekpleister voor veel toeristen. Enkele musea die populair zijn, zijn het Museum für Kunst und Gewerbe en het Museum für Völkerkunde Hamburg. Naast cultuur zijn er in Hamburg ook genoeg jongeren die zich er vermaken, vooral in de uitgaanswijk Sankt Pauli. De Reeperbahn is daar de bekendste straat.

    Wie denkt dat de infrastructuur van de haven van Hamburger beter kan, zich er flink naast. De Duitse stad heeft in totaal zo’n 2300 bruggen. Dat zijn meer bruggen dan de bruggen van Amsterdam en de Italiaanse stad Venetië bij elkaar opgeteld. Bovendien heeft Hamburg nog twee eilanden, de Waddeneilanden Neuwerk en Scharhörn. Die liggen zo’n honderd kilometer van Hamburg vandaan.

    Net als de andere Duitse steden, is ook Hamburg goed te bereiken met de trein. De hogesnelheidstrein InterCityExpress, die soms wel snelheden kan bereiken van boven de 300 km/u, vertrekt zes keer per dag vanaf het station Amsterdam Zuid. In Osnabrück dien je over te stappen. De reistijd bedraagt voor de noordelijk gelegen havenstad ‘slechts’ vijf uur en vijftien minuten. De faciliteiten aan boord van de hogesnelheidstrein, zoals de catering, zijn goed in orde.