Met de trein naar

Ice

  • Reizen met de trein naar Ice

    De InterCityExpress, kortweg ICE, is een hogesnelheidstrein die wordt gebouwd door Siemens. Het is de snelste trein van de Duitse spoorwegmaatschappij DB Femverkehr, die na veel experimenten in november 1985 voor het eerst in gebruik werd genomen. In dat jaar bereikte de snelheidstrein een snelheid van 317 km/u. Drie jaar later, in 1988, werd er al een topsnelheid van 406,9 km/u gemeten.

    Dat de InterCityExpress snel kan gaan, weten we nu. De hogesnelheidstrein heeft echter nog meer in huis. De maatschappij DB Femkehr geeft jaarlijks veel geld uit aan innovatie, ontwikkeling en integratie van het spoorwegennetwerk. Dat leidt niet alleen tot betere lijnverbindingen, maar ook voor comfortabele zitplekken en milieubewuste treinritten. Ook is er aan boord een heuse catering.

    De InterCityExpress rijdt dagelijks vanuit Nederland naar Duitsland en Zwitserland en is daarom de ideale trein om een ontspannen reis naar het oosten te maken. De hogesnelheidstrein komt langs steden als Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Basel. Het traject begint in Amsterdam en eindigt in de Zwitserse hoofdstad Bern. Tijdens je reis kun je overstappen naar de steden Hamburg, München, Wenen en Zürich.

    Ook bij de hogesnelheidstrein InterCityExpress geldt dat hoe eerder je je treinkaartje koopt, hoe voordeliger je uit bent. Tevens hangt de prijs van je ticket af van de flexibiliteit die je wenst. De zogenaamde ‘low-ficket’-tickets zijn het goedkoopst. Daarna volgen de ‘mid-flex’-tickets en ‘high-flex’-tickets. Die laatste tickets kun je tot je vertrek onbeperkt inruilen of annuleren.