Met de trein naar

Met de trein naar Kopenhagen

  • Reizen met de trein naar Kopenhagen

    Kopenhagen is lang niet zo’n saaie stad als veel mensen doen vermoeden. Integendeel, de hoofdstad van Denemarken is een uitermate interessante en leuke eindbestemming. Kopenhagen heeft alles om van jouw bezoek met de trein aan de Deense stad een geslaagd uitje te maken. Gezien de bezienswaardigheden moet dat zeker goed komen.

    Kopenhagen is kleinschalig en dat heeft als voordeel dat je de vele bezienswaardigheden lopend af kunt. Eén zo’n bezienswaardigheid, overigens meteen de bekendste en meest populaire van Kopenhagen, is de kleine zeemeermin, die bekend is van het beroemde sprookje. De kleine zeemeermin wordt dagelijks bekeken door veel toeristen.

    Winkelen in Kopenhagen doe je in de straat Stroget. De winkelstraat is goed voor grote internationale ketens, maar dat niet alleen. Zo vind je er ook leuke antiekwinkeltjes. Winkelen en uitgaan is sowieso erg leuk in Kopenhagen. Je hebt in de Deense hoofdstad zowel hippe tenten als authentieke winkeltjes. Ook zijn er bekende musea en theaters die de cultuur doen opleven.

    Met de trein naar Kopenhagen is dankzij de hogesnelheidstrein CityNightLine erg gemakkelijk en fijn. De trein vertrekt elke dag rond 7 uur vanuit Amsterdam. ’s Nachts kun je gebruikmaken van een normale zitplaats. Je kunt echter ook voor een ligstoel gaan of zelfs een slaapcabine. De nachttrein CityNightLine doet er alles aan om het voor jou comfortabel te maken. Rond 10 uur de volgende ochtend kom je aan in Kopenhagen.