Met de trein naar

Met de trein naar Moskou

  • Reizen met de trein naar Moskou

    Het kan niet anders of de toeristen die Moskou hebben bezocht hebben een ervaring opgedaan waar menig toerist ‘u’ tegen zegt, als die al niet jaloers is geworden en meteen een treinreis heeft geboekt. De Russische hoofdstad is veruit de grootste stad die Rusland heeft en dat zie je aan alles terug.

    Neem het wereldberoemde Rode Plein, dat al vaak decor is geweest voor grote films. Het centrale plein van Moskou is 550 meter lang en 100 meter breed en vormt daarmee het hart van de stad, maar daarnaast ook die van heel Rusland. Het historische machtscentrum van Rusland, het Kremlin, is hier gevestigd. Tijdens de Koude Oorlog werd het Rode Plein bekend door de militaire parades die werden gehouden in het kader van het Sovjetregime.

    Moskou is speciaal. Cultuur speelt een sterke rol, maar het uitgaansleven wordt niet onderdrukt. Zo is er een discotheek genaamd Zona dat voordat het werd omgebouwd tot een nachtclub een gevangenis was. Tegenover het Kremlin ligt het warenhuis GUM. Het warenhuis telt 150 winkels. Niet ver daar vandaan ligt ook het Mausoleum van Lenin. Deze bevat het gebalsemde lichaam van Lenin en is een grote toeristische trekpleister. Moskou heeft nog meer musea, zoals de Tretjakovgalerij en het Nationaal Historisch Museum.

    Een reis met de trein naar Moskou maak je natuurlijk niet zomaar, zeker niet vanuit Nederland. Toch is reizen met de hogesnelheidstrein CityNightLine, die vertrekt vanuit Amsterdam, wel erg verleidelijk. De trein is gemaakt voor lange reizen, waarbij de passagier zich optimaal thuis kan voelen. Er zijn zelfs slaapcabines gemaakt, zodat je onderweg rustig een dutje kan doen. Uiteraard zijn er ook gewone stoelen en ligstoelen. De CityNightLine komt onder meer langs Praag en Kopenhagen en zo zie je onderweg dus ook nog wat.