Met de trein naar

Met de trein naar Praag

  • Reizen met de trein naar Praag

    De stad Praag is een bestemming die je om meerdere doeleinden zou kunnen bezoeken. Het zijn echter vooral de bezienswaardigheden die de Tsjechische hoofdstad zo leuk maken. Praag, ook erg goed te bezoeken met de trein, is één van de meest bezochte steden van Europa en gezien de prijzen die de Tsjechen hanteren kun je dat meteen begrijpen.

    Praag is eeuwenoud en heeft in al die jaren het nodige meegemaakt, maar ook overleefd. Waar bijna heel Praag tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest door bombardementen, bleef het historisch centrum stevig overeind. Dat heeft ertoe geleid dat het centrum van de Gouden Stad zeer authentieke beginselen bevat die jaarlijks veel toeristen weten te trekken.

    Eén van de symbolen van Praag, het astronomisch uurwerk, is te bezichtigen op de Oudestadsplein. Het bekendste museum in de Tsjechische hoofdstad is het Nationaal Museum. De 216 meter hoge Zizkov Televisietoren daarentegen is het meest opvallende gebouw van de stad. Zoo Prahaa, de Praagse dierentuin, is ook een ware attractie voor jong en oud.

    Reizen naar Praag doe je voortaan met de CityNightLine. De hogesnelheidstrein staat garant voor comfortabele zitplaats tegen een zachte prijs. De trein, die opstapplaatsen heeft in Amsterdam, Utrecht en Arnhem, is ideaal voor een lange reis, want onderweg heb je optimaal de mogelijkheid om aan nachtrust toe te komen. Zo zijn er naast normale stoelen ook ligstoelen. Daarnaast kun je zelfs een gehele slaapcabine huren, zodat voordat je het weet je in Praag wakker wordt. Omdat Praag een knooppunt vorm van het Tsjechische spoorwegnetwerk, zijn ook andere steden en landen goed te bereiken.