Met de trein naar

Met de trein naar Rome

  • Reizen met de trein naar Rome

    Rome is ideaal om naar toe te gaan als stedentrip of weekendje weg. Onder het genot van een hapje en een drankje en daarbij heerlijk weer kan er weinig meer stuk in het mooie Rome. De winkelstraten als ook de culturele gelegenheden zijn een genot voor vele toeristen. Rome, hoofdstad van Italië, is daarom gelukkig goed bereikbaar per trein.

    Musea en monumenten zijn in Rome in overvloed aanwezig en dat maakt dat in de stad de cultuur leeft. Daarbij is Rome het huis van de paus. Dit zorgt voor een ontzettende toestroom van belangstellenden die de thuisbasis van de paus eindelijk een keer in het echt willen zien in plaats van op televisie. Als de paus een toespraak houdt, is het plein voor de zogenaamde Vaticaanstad doorgaans helemaal vol en dat is indrukwekkend te noemen.

    Het voormalig centrum van het Romeinse Rijk is tegenwoordig ook een populaire plek onder shopliefhebbers. In de bekende winkelstraten van Rome vind je de hipste kledingwinkels. Maar ook kun je er goed je schoenen kopen. Italianen staan immers niet voor niets bekend om de mode die ze voeren. Winkelen in Rome kost wat, maar dan heb je ook wat.

    In de file naar Italië staan is wel het laatste wat je wilt, dus pak daarom de trein. Met het treinvervoerbedrijf Thalys heb je tegen een schappelijk prijsje een fijne zitplek te pakken. De hogesnelheidstrein haalt op bepaalde trajecten al gauw een snelheid van rond de 300 km/u. De reistijd naar Rome wordt dankzij de nieuwste technologieën steeds minder.