Met de trein naar

Thalys

  • Reizen met de trein naar Thalys

    Thalys is een hogesnelheidstrein, waarin een Franse, Belgische en Duitse onderneming aandelen hebben. De trein verzorgt sinds 1996 hogesnelheidsdiensten. Aanvankelijk liep er enkel een trein tussen Amsterdam, Brussel en Parijs, maar daar kwamen in 1997 de verbindingen naar Brugge, Gent, Oostende, Keulen en Aachen bij. Zo is Thalys een volwaardig aanbieder op het gebied van hogesnelheidsdiensten.

    In de loop der jaren is Thalys zelfs uitgegroeid tot een gerenommeerde hogesnelheidstrein. Thalys heeft aparte treinstellen die zijn afgeleid van de Franse TGV-treinstellen. In 2008 had Thalys de primeur om als eerste trein ooit Wi-Fi aan te bieden aan passagiers. Dankzij Wi-Fi kunnen de passagiers gebruikmaken van gsm-netwerken als UMTS en GPRS, waarmee ze op het internet kunnen. De hogesnelheidstrein was hier al sinds 2004 experimenteel mee bezig.

    Met de hogesnelheidstrein Thalys ben je in 3 uur en 18 minuten in Parijs. De trein vertrekt negen keer per dag vanuit Amsterdam en in Parijs kun je overstappen richting de eindbestemming Marseille of de andere eindbestemming Bourg St. Maurice. Wellicht handig om te weten is dat je tijdens je rit kaartjes kunt kopen voor de metro in Parijs.

    Bij Thalys is het vooraf reserveren van een ticket verplicht. De tariefstructuur heeft weg van die in de luchtvaart. Er zijn drie soorten tickets: flexibele tickets (Hi-Life), semi-flexibele tickets (OptiWay) en vaste tickets (Smoove). Flexibele tickets zijn het duurst. Semi-flexibele tickets kun je maximaal één keer omruilen en zijn te boeken tot uiterlijk twee weken voor vertrek. Vaste tickets zijn het goedkoopst en kun je kopen tot uiterlijk twee weken voor vertrek. Met deze tickets, die niet om te ruilen zijn, kun je alleen in de tweede klasse zitten.