Met de trein naar

Met de trein naar Wenen

  • Reizen met de trein naar Wenen

    Wiener schnitzel en beinfleisch: het zijn heerlijke gerechten die je zomaar op je bord kunt krijgen als je uit eten gaat in Wenen. Heerlijk eten, maar ook schitterende pleinen, ouderwetse gebouwen en andere culturele bezienswaardigheden maken de Oostenrijkse stad uniek. Daarbij doe je er tegenwoordig niet lang meer over voordat je met de trein bent aangekomen in Wenen.

    In Wenen heerst een sterke cultuur. De ouderwetse authentieke straatjes doen bepaald niet denken aan de 21ste eeuw, maar juist dat is waarom Wenen zo leuk is. De gebouwen, monumenten, musea, theaters en zelfs paradijzen kunnen met recht pareltjes genoemd worden. Met name de cultuurliefhebbers zullen er als een blok achterstaan dan Wenen authentieker is dan welke stad dan ook.

    Tegelijkertijd, hoe tegenstrijdig dat ook moge klinken, is Wenen hip op het gebied van uitgaan. De discotheken doen niet onder voor discotheken elders in Europa en gezien de trendy cocktailbars en grote cafés is dat logisch verklaarbaar. Je kunt er tevens heerlijk eten, zoals al benoemd in de inleiding.

    De ideale manier om naar Wenen af te reizen is met de trein. Niets is mooier dan ’s avonds in Amsterdam op de trein op te stappen en de volgende ochtend in de Alpen te ontwaken. Met de hogesnelheidstrein CityNightLine kan het. Bij de trein staat de passagier op één en dat is terug te zien aan de slaapcabines die de CityNightLine heeft. In die cabines kun je logischerwijs heerlijk slapen. Ook zijn er normale stoelen en ligstoelen.